Blog

SushiSpotting gre na počitek

SushiSpotting je nastal spomladi 2014. Sushimobil, ki je bil na poti med Mariborom in Piranom vsako sredo, je takoj postal velik hit. Sushiljubcem v Celju, Ljubljani, Postojni, Kopru, Portorožu in Piranu smo dostavili skoraj 3.000 sushipaketov, kar je za majhno ekipo, ki za projektom stoji, zavidanja vreden izkupiček.

miah jesenšek in grega jagodnik

Del SushiSpotting ekipe pod mariborskim soncem :)

SushiSpotting Ekipa

SushiSpotting je uspel z minimalno infrastrukturo. To je tudi glavni razlog, da se začasno poslavljamo. Če smo delo na področju logistike in marketinga še nekako uspeli zvoziti z uvajanjem dodatne pomoči, pa je obseg nočnega dela v majhni sushi kuhinji za ekipo dveh ljudi (ki hrati skrbita tudi za pripravo sushipaketov za vsakodnevno dostavo v Mariboru) postal preobsežen.

Strank je iz meseca v mesec več, pravih sushimojstrov, ki bi lahko vskočili in sledili rasti naročil pa kljub zavzetemu iskanju še nismo našli. Ne želimo delati kompromisov pri kakovosti. Z dostavami po Sloveniji si bomo vzeli nekaj oddiha, da lahko ekipa v kuhinji zadiha in nadaljuje z vsakodnevno pripravo sushijev za lokalne sushijedce.

Rešitev za dostavo po celi Sloveniji vztrajno iščemo. Ker ne mečemo puške v koruzo kar tako, se obračamo tudi na vas. Če poznate sushimojstre z ustreznim znanjem, časom in voljo po sodelovanju, se veselimo vašega odziva na info@sushispotting.si.

SushiSpotting zmagovalec

SushiSpottinga smo se lotili s kombinacijo odličnega izdelka in osebnega pristopa do strank. Podprli smo ga z uporabo modernih marketinških in novomedijskih načinov prodaje. Prvi smo recimo hrano po celi državi dostavljali z GPS sushitrackerjem in sprotnim SMS-obveščanjem.

Da smo se stvari lotili pravilno, nam je poleg strank potrdila tudi stroka. Gospodarska zbornica je SushiSpotting izbrala za najboljši nov produkt in blagovno znamko leta 2014 (nagrada Netko), na mednarodni konferenci medijskih trendov Sempl smo prišli v finale, za piko na i pa se je SushiSpotting uvrstil na seznam ustvarjalnih, naprednih in vizionarskih foodie projektov po izboru Ljubljananjama (nagrada Njamboljši). Več tukaj.

Živo se spomnim prijetnih srečanj z novinarji, ki so SushiSpotting spremljali vse do Pirana in navdušeno poročali o našem delu. Nekaj najodmevnejših zapisov je zbranih v desnem stolpcu. 

Hvala pa predvsem sushijedcem: za zaupanje, prijazne besede ob prevzemu paketov in za naročila. Upam, da se kmalu spet vidimo.

– Miha